ОСНОВНІ ВПОДОБАННЯ НОВОСЕЛІВ ПРИ ВИБОРІ ЖИТЛА В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ. - Левада

ОСНОВНІ ВПОДОБАННЯ НОВОСЕЛІВ ПРИ ВИБОРІ ЖИТЛА В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ.

Останні роки характеризуються кардинальним переворотом у свідомості багатьох людей, котрі прагнуть купити квартиру в новобудові. Замість «престижного» середмістя вони дедалі частіше надають перевагу помешканням у спальних мікрорайонах. Причин цьому є декілька:

  • по-перше, традиційні переваги проживання у центрі великого міста зараз зведені нанівець через шум багатолюдних вулиць, щільну забудову, шкідливі для здоров’я вихлопні гази автомобілів у повсякденних заторах і т.п.;
  • по-друге, через здорожчання землі у середмісті ціна житла в мікрорайонах міста є відчутно вигіднішою, і це стає вирішальним аргументом для багатьох покупців квартир у новобудовах, особливо молодих родин;
  • по-третє, околиці сучасних міст характеризуються розвиненою соціально-побутовою та транспортною інфраструктурою, котра нівелює фактор віддаленості від центру міста і водночас значно підвищує комфортність та зручність проживання мешканців, особливо квартир у новобудові.

Наприклад, для бажаючих купити квартиру в Івано-Франківську яскравим прикладом такого мікрорайону є «Каскад», розташований між мальовничими Вовчинецькими горами та відпочинковою зоною річки Бистриці Надвірнянської. Регулярне тролейбусне та автобусне сполучення дозволяє мешканцям Каскаду безперешкодно дістатися всіх районів міста. У мікрорайоні є три церкви, гімназія, три школи, три дитячі садки, дві дитячі та доросла поліклініки, спорткомплекс, продовольчий ринок, торгівельні центри «Арсен» та «Епіцентр» тощо.

Тож не дивно, що будівельні компанії Івано-Франківська продовжують активно розбудовувати цей мікрорайон. Увагу всіх, хто планує купити квартиру в новобудові, привертає насамперед сучасний «Квартал Левада», котрий налічує чотири черги (https://levada.if.ua). Цьому сприяють перевірена досвідом репутація забудівника та оригінальний дизайн фасадів, зручне функціональне планування квартир і вигідні цінові пропозиції. Словом, можна з упевненістю стверджувати, що життя на Каскаді стає привабливішим, ніж у центральній частині міста. Про це беззаперечно свідчать і статистика продаж квартир в Івано-Франківську, і щасливі обличчя новоселів.